Monday, 14 September 2015

Biografi Basa Sunda

                                 Pun Ibu
Wasta pun ibu Rosita. Babar di Bogor, 13 Mei 1969. Pun ibu awit tina Gunung Putri. Anjeunna nyaeta murangkalih nu bungsu tina lima rarakaan kawalon. Riwayat sakolana nyaeta salah sahiji SD negeri di Cileungsi, SMP negeri 1 Cileungsi, sareng SMEA negeri 1. Pun ibu ti leutik sok disebat 'kecil kecil cabe rawit' ku rerencanganna. Di SD sareng SMP, pun ibu gaduh ranking hiji atawa dua teterasan. Nepi ka udag udagan ranking sareng rerencangan lalakina.
Saatos tamat SMEA, pun ibu kakara gawe di pabrik nepi ka pingsan. Kakara oge ngalamar gawe di salah sahiji kantor urusan motor.
Pun ibu waktos masih sakola, lamun hoyong meunang acis keur sakola, kudu bebersih heula di bumi raka ipar unggal isuk nepi kabeurangan sakola.

No comments: